додомуНовиниЗАКЛИК КОНФЕРЕНЦІЇ ЄПИСКОПІВ УКРАЇНИ ДО МОЛИТВИ ПРО МИР

ЗАКЛИК КОНФЕРЕНЦІЇ ЄПИСКОПІВ УКРАЇНИ ДО МОЛИТВИ ПРО МИР

Шановні Отці та Богопосвячені Особи!

В Нагірній проповіді у версії святого Матея Господь Ісус закликає нас бути витривалими в молитві. Говорить про це словами: «Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам» (Мт 7,7).

В ситуації, в якій сьогодні знаходиться Україна, цей заклик спонукає нас до неустанної молитви про дар миру.

В іншому місці Євангелія читаємо: «Знов істинно кажу вам: коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем Небесним» (Мт 18,19). Тому до витривалості в нашій молитві ми повинні додати єдність нашої просьби, адже в цьому наш Небесний Отець вбачає причину до того, щоб вислухати прохання людей, які до Нього заносять свої молитви.

Навчені Божою Мудрістю, ми вже розпочали нашу молитву Суплікації та пожертвували наш піст в середу. Закликаємо також, в ім’я турботи про долю Батьківщини, приєднати до молитви вірних Спільноти Церкви два заклики, щоб щоденно, витривало і в єдності молитися в намірі миру та паломництва папи Франциска до України. Сподіваємося, що присутність серед нас цього апостола і борця за мир, сприятиме мирному розв’язанню важких і напружених ситуацій, як це було з багатьма його візитами до країн, які переживали конфлікти.

Усім тим, які ступають на дорогу, вказану нам Господом Ісусом Христом, благословляємо з усього серця на час витривалої та злагодженої молитви.

 

1 лютого 2022 року

№ 5/2022

 

Римсько-Католицькі Єпископи України

ПОВ'ЯЗАНІ СТАТТІ